Press Room

Waarom werken met een makelaar essentieel is voor mede-eigenaars

VĂ©ronique Vandenbosch - Account Manager Co-ownerships & Property Management

Wat de specifieke risico’s voor een gebouw betreft, kunnen de belangen van de betrokkenen vaak ver uiteen liggen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een onafhankelijke makelaar die gespecialiseerd is in het verzekeren van mede eigendom. Het is dan ook cruciaal dat de verzekeringsbehoeften van elke partij goed worden gedefinieerd. Zo voorkomt u een dubbele dekking of erger: geen dekking. Daarnaast houdt een makelaar rekening met de kenmerken van ieder gebouw: het hoofdgebruik van de woning en de kwaliteit van de bewoners (voornamelijk mede-eigenaars of huurders). Lees verder om meer te weten te komen over hoe uw Vereniging van Mede-eigenaars baat kan hebben bij een samenwerking met een makelaar.

Vaak wordt er in de algemene voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij bepaald dat de verzekerde moet bewijzen dat de oorzaak juist werd gedekt. Met onze specifieke voorwaarden ‘Concordia Residence’, is het aan de verzekeraar om te bewijzen dat de schadevergoeding is uitgesloten.

Onlangs behandelden we een zaak waarbij het plafond in een appartement was aangetast door water. De bewoner van het appartement erboven beweerde dat hij niets had opgemerkt. De dag nadien stopte het water met doordringen, waardoor het plafond opdroogde. Er was alle reden om te geloven dat het probleem veroorzaakt werd door het overlopen van een badkuip op de verdieping erboven. Echter, zonder de toestemming van de bewoner van het appartement, was het onmogelijk om dit te bewijzen. In de algemene voorwaarden van de verzekeraar stond er dat de verzekerde moest bewijzen dat de oorzaak goed was gedekt om te worden terugbetaald. Maar zoals eerder vermeld, ligt door onze specifieke ‘Concordia Residence’ voorwaarden de bewijslast bij de verzekeraar. In dit geval kon de verzekeraar de uitsluiting niet bewijzen en moest hij het beschadigde plafond vergoeden.

Of het nu gaat om het vinden van de beste verzekeringsoplossing voor een gebouw of om u te verdedigen in geval van een ramp, in beide gevallen is de aanwezigheid van een makelaar naast de mede-eigenaars en de syndicus van groot belang. Dankzij onze twintig jaar ervaring in de sector beschikken we over de nodige inzichten en een uitstekende kennis van uw specifieke behoeften. Bij Concordia beheren wij uw contracten, verdedigen wij uw belangen met betrekking tot uw mede-eigendom en zorgen wij voor een correcte afhandeling van uw schadevergoedingen. 

In de loop der jaren onderhandelden we met verzekeraars over onze eigen voorwaarden die verder gaan dan de traditionele brandverzekering. Wanneer zich een ramp voordoet, kunt u rekenen op ons toegewijde en meertalige team om u te begeleiden met deskundig advies. Neem vandaag nog contact met ons op en we bekijken wat we voor u kunnen betekenen. 

Deel dit artikel

Contacteer ons

Ons team is steeds bereid om naar u, naar uw behoeften en uw ambities te luisteren. 
Neem vandaag nog contact op. We helpen graag!