Press Room

2020: Nieuwe onzekerheden, nieuwe mogelijkheden en een nieuwe strategie

Steve Sartor - Managing Director


Veel economisten, politici, instituten en specialisten wagen zich aan prognoses voor 2020. Eén ding weten we zeker: er zal veel onzekerheid zijn!

De implementatie en impact van Brexit, de relatie tussen de US en China en daarbovenop de presidentsverkiezingen in de US, een mogelijk economische achteruitgang en als kers op de taart het ecologische debat… Deze gebeurtenissen zullen hoogstwaarschijnlijk leiden tot weinig coherentie in de prognoses.

Ook in ons kleine landje zorgt politieke instabiliteit voor scepticisme bij ondernemers en bij het grote publiek.

Op vlak van verzekeringen hebben we de laatste tijd kunnen ondervinden dat de markt harder wordt. Concreet betekent dit dat in bepaalde domeinen en sectoren capaciteit een waardevol goed wordt en dat (her)verzekeraars steeds selectiever worden op vlak van underwriting. Het gebrek aan financiële opbrengsten, de vereisten rond solvabiliteit en belangrijke schades op wereldvlak zorgen ervoor dat technische resultaten primeren op volumes.


Moeten we 2020 somber tegemoet gaan?

Absoluut niet, want vele ondernemers hebben zich intussen goed voorbereid op deze (mogelijke) veranderingen. Deze flexibiliteit in combinatie met het gebruik van nieuwe technologieën zou de ondernemerswereld nieuwe perspectieven moeten kunnen bieden. Op vlak van verzekeringen stellen we vast dat onze klanten anders kijken naar risico’s en vooral meer het accent beginnen te leggen op preventie en in bepaalde domeinen self insurance, hogere vrijstellingen en/of captive solutions.


Wat kunt u van Concordia verwachten?

Concordia heeft haar structuur en organisatie in die mate aangepast om u als klant beter en efficiënter te bedienen. Een complexere markt zorgt ervoor dat onze specialisten niet alleen creatiever moeten zijn, maar ook oplossingen zoeken op de nationale en internationale markten. Daarenboven stellen wij vast dat onze rol als leverancier steeds minder belangrijk wordt. Onze klanten beschouwen ons voornamelijk als partner, die niet alleen hun business kent en begrijpt, maar ook en vooral meedenkt hoe en met welke risico’s ze in de toekomst zullen worden geconfronteerd.

Ook in een veranderende wereld kunt u op de steun van Concordia rekenen, in 2020 en daarna! Wij verzekeren en beheren, zodat u kunt presteren!

Deel dit artikel

Contacteer ons

Ons team is steeds bereid om naar u, naar uw behoeften en uw ambities te luisteren. 
Neem vandaag nog contact op. We helpen graag!