Duurzaamheid

Concordia zet ook in op duurzaamheid. In de eerste plaats moedigen wij onze medewerkers aan om het openbaar vervoer te gebruiken en om afval te recycleren. Naast onze inzet voor het milieu, streven we ook sociale verantwoordelijkheid na. We steunen de liefdadigheidsorganisatie Villa Rozerood. Wij doen dit niet alleen door financieel ons steentje bij te dragen, maar ook door de handen uit de mouwen te steken en te helpen waar we kunnen in onze vrije tijd.

Villa Rozerood

We steunen Villa Rozerood sinds meerdere jaren. Villa Rozerood creƫert een warme omgeving voor ernstig zieke en zorgbehoevende kinderen en hun gezin. Zowel het zorgkind als de ouders, broer(s) en zus(sen) kunnen er de dagelijkse zorgen even achter zich laten.
 
Villa Rozerood biedt verschillende verblijfsformules aan op maat van het gezin. Naargelang de vraag en noden van ieder specifiek gezin, kunnen deze aangepaste infrastructuur en geĆÆndividualiseerde zorgondersteuning inhouden. Deze fantastische plek bevindt zich op wandelafstand van het strand van De Panne en laat het gezin van de frisse zeelucht genieten.
 

Villa Rozerood ontvangt alle zwaar zorgbehoevende kinderen. De kinderen die hier verblijven, hebben meestal een zware chronische aandoening met een geringe levensverwachting. De meesten kunnen nauwelijks spreken, eten of drinken. Vrijwilligers en mantelzorgers staan het gezin bij op allerlei mogelijke manieren: de kinderen verzorgen, hen een bad of een massage geven bijvoorbeeld. De kinderen zijn in zeer goede handen bij Villa Rozerood.

Deel onze liefde voor deze inspirerende organisatie en steun hen met een vrijwillige donatie. Elke bijdrage wordt op prijs gesteld en zal goed gebruikt kunnen worden.

Hoe draagt Concordia haar steentje bij?

Onze medewerkers steunen Villa Rozerood door zich persoonlijk te engageren en hun vrije tijd te schenken aan dit respijthuis. Elke 3 maanden gaan we een volledige dag naar Villa Rozerood met onze medewerkers. We spenderen er de volledige dag en doen verschillende klusjes: tuinieren, muren schilderen, koken en schoonmaken. Ook organiseren we activiteiten voor de kinderen.

Contacteer ons

Ons team is steeds bereid om naar u, naar uw behoeften en uw ambities te luisteren. 
Neem vandaag nog contact op. We helpen graag!